Με όπλο την πορεία των εμβολιασμών, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων που ήταν κλειστές γιαπολλούς μήνες.

Έτσι από σήμερα επαναλειτουργούν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Οι εργαζόμενοι σε αυτούς οφείλουν να πάνε στη δουλειά τους, έχοντας κάνει από πιο πριν ένα self test, κάτι που δεν ισχύει για τα μικρά παιδιά. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Επίσης, επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ). Άπαντες πρέπει να έχουν αρνητικό self test, με δηλωμένο το αποτέλεσμα στη σχετική πλατφόρμα.

Ειπλέον, από σήμερα επιτρέπεται η λειτουργία αθλητικών ακαδημιών με ατομικές προπονήσεις ή με προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 άτομα.

Τέλος, ανοίγουν ξανά και τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μόνο για ατομικά μαθήματα (ένας μαθητής ανά έναν δάσκαλο).

Τα επόμενα βήματα

Στις 21/5 επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά. Στις 24/5 αναμένεται να ανοίξουν τα ΟΠΑΠ PLAY. Στις 28/5 επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%. Μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση και θα παρθεί η τελική απόφαση για τα γυμναστήρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook