Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις θα ενημερώνονται για τη βαθμολογία και τη σχολή που πέρασαν.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που δίνουν εξετάσεις φέτος θα μαθαίνουν με SMS (γραπτό μήνυμα) στο κινητό τους τόσο τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν όσο και το σε ποια σχολή έγιναν εισακτέοι.
«Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους: για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αλλαγές ωστόσο θα υπάρξουν και στα Πανεπιστήμια, με τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συζητούν μεταξύ άλλων την ακαδημαϊκή ταυτότητα.
«Μια νέα, “έξυπνη” φοιτητική ταυτότητα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλα, θα αποκτήσουν σύντομα οι φοιτητές. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η επέλαση της πανδημίας έφερε νέες συνήθειες, όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως καθώς χρειάζεται περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη των ψηφιακών συστημάτων.

«Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, εργαζόμαστε καθημερινά για το αναβαθμισμένο σχολείο, το αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο του αύριο, με γνώμονα την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας. Στόχος μας, η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, ο εκσυγχρονισμός αλλά και η απλοποίηση -γραφειοκρατικών, χρονοβόρων μέχρι σήμερα- διαδικασιών, για την καλύτερη, ταχύτερη και ακόμη πιο διαφανή εξυπηρέτηση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook