Η 44χρονη γυναίκα στην Κρήτη εμβολιάστηκε με AstraZeneca και εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία

Επιδείνωση κατέγραψε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας στην Κρήτη, η οποία λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία.

Η 44χρονη παρουσίασε «μια πτώση του επιπέδου συνείδησης, διασωληνώθηκε, έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία» όπως είχε αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και στις 20 Μαΐου εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Το σπάνιο σύνδρομο της θρομβοπενίας προκαλούμενη από εμβολιασμό, που εμφάνισε η 44χρονη παρουσιάζεται σε ένα άτομο στα 200.000 και προκαλεί ταυτόχρονα πτώση των αιμοπεταλίων, δηλαδή αιμορραγία και πήξη του αίματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής, όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ μιλώντας στο Mega, η κατάσταση της γυναίκας παρουσίασε ελαφρά επιδείνωση καθώς η αξονική που της έγινε έδειξε αύξηση του αιματώματος και ευχήθηκε ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί.

«Είναι σταθερή αιμοδυναμικά, είναι νέα, τα όργανά της λειτουργούν κανονικά, ευελπιστώ ότι θα το ξεπεράσει» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook