Μόσιαλος: Πότε αναμένεται το τέταρτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα – Ποιους θα επηρεάσει (video)

Δεν έχουμε φτάσει στο ικανοποιητικό σημείο εμβολιασμών που θέλουμε για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον καθηγητή
Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα καθώς και στην πιθανή έλευση τέταρτου κύματος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος.
Ο καθηγητής εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, αυτό δεν θα έρθει άμεσα κι εάν έρθει δεν θα επηρεάσει όσους έχουν εμβολιαστεί
«Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν… κυρίως τα παιδιά» είπε ο κος Μόσιαλος υπογραμμίζοντας ένας μεγαλύτερος λόγος για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα και να μην έχει επιπτώσεις σε παιδιά είναι το να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ενήλικες.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ισραήλ και την Βρετανία όπου η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί και παράλληλα έχουν μειωθεί οι επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά.
«Έχουν κτίσει το τείχος ανοσίας στην κοινότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό» εξήγησε.
Ο κος Μόσιαλος ανέφερε επίσης ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για χιλίους διασωληνωμένους και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό ο όποιος παρόλα αυτά δεν φτάσει στο ικανοποιητικό σημείο που θέλουμε για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο.
Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι προστατευμένοι σε συντριπτικό ποσοστό ενώ όσοι ξεκίνησαν το εμβολιασμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση το Φθινόπωρο και πρώτα οι ευάλωτες ομάδες.
Επίσης όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν οτι η διάρκεια του εμβολίου θα διαρκεί ένα χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορωνοιού για πολλά ακόμη χρόνια.
Ο κος Μόσιαλος τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα πρέπει ο ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί.
Τα εμβόλια Pfizer και Astrazeneca είναι πολύ αποτελεσματικά, στις μεταλλάξεις ανέφερε μεταξύ άλλων, καθηγητής προσθέτοντας πως επειδή η ινδική μετάλλαξη τείνει να επικρατήσει στην Ευρώπη είναι και ένας επιπλέον λόγος να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί για τι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο 70% που είναι ένα καλό, ποσοστό για την ανοσία.
Είπε τέλος ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν τα τεστ αντισωμάτων για να γνωρίζουμε την κατάσταση στον πληθυσμό.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ακτή Βουλιαγμένης: Μάχη γιγάντων για το ακριβότερο φιλέτο της Αττικής
- Έγκυος για δεύτερη φορά η Αλεξάνδρα Νίκα – Το νέο «διέρρευσε» λίγες ώρες μετά τον γάμο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Χαλκιδική : Και επίσημα έκπτωτη η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά για το θανατηφόρο δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι
- Ντιόγκο Ζότα: Το αστρονομικό ποσό που θα κληρονομήσει η σύζυγος και τα τρία του παιδιά
- Ειρήνη Μουρτζούκου: «Δηλώνει αθώα, ακούει δαίμονες στο κεφάλι της», οι καταθέσεις που την «έκαψαν» (βίντεο)
- Πρωτοφανής κρίση ΕΕ-Λιβύης: Το καθεστώς Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το μεταναστευτικό -«Είναι ανεπιθύμητοι»
- Γάμος Αργυρού – Νίκα: Λαμπερές και πανέμορφες η μητέρα και η αδελφή της νύφης
- Εμανουέλ Μακρόν: H Μπριζίτ τον αγνόησε επιδεικτικά ενώ κατέβαινε από το αεροπλάνο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook