Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα, γι' αυτό θα παρακαλέσω να επιταχυνθούν εμβολιασμοί, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Ο ίδιος έμαθε ότι νόσησε από την Covid-19 δέκα ημέρες αφού έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου:

«Η πρώτη δόση αρχίζει να παρέχει προστασία μετά την 15η μέρα. Εγώ εμφάνισα συμπτώματα τη 10η μέρα, άρα η μερική προστασία που παρέχει το εμβόλιο, δεν είχε αναπτυχθεί. Το εμβόλιο βοηθάει να νοσήσει κάποιος ήπια. Αν εμβολιαστεί κάποιος, ακόμα κι αν είναι θετικός και δεν έχει συμπτώματα, θα τον βοηθήσει να νοσήσει ήπια», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος κάνει θεραπεία με κολχικίνη, ενώ όπως είπε έχει νοσήσει και η συζυγός του, αλλά όχι οι δύο του κόρες.

Περιγράφοντας την τωρινή κατάσταση στα νοσοκομεία, είπε: «Είμαστε σε μια φάση ύφεσης. Σε ένα παράθυρο της πανδημίας. Φαίνεται ότι τιθασεύεται το δεύτερο κύμα. Η επίδραση της επανέναρξης των δραστηριοτήτων θα φανεί. Ελπίζω να μην είναι σημαντική. Επίτευγμα για τη χώρα μας ότι οι εμβολιασμοί γινονται σε αυτό παράθυρο. Προηγούμαστε από την υπόλοιπη Ευρώπη, που εμβολιάζει στην αρχή του τρίτου κύματος, ενώ εμείς στο τέλος του δεύτερου. Αν απωθήσουμε το τρίτο κύμα και αν καταφέρουμε να έχουμε αρκετούς εμβολιασμούς, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook