Η ΕΜΑ και η ειδική επιτροπή εμβολίων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών - Ποια στάση κρατά η Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε πως σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Πρόσθεσε πως ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα γίνεται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες, ήταν κοινές.

To συγκεκριμένο σκεύασμα έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ…

Σχετική έγκριση αναμένεται να πάρει και το εμβόλιο της Moderna.

O Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα: «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Εφόσον δοθεί πράσινο φως για εμβόλιο σε παιδιά, τότε θα μπορούσε να γίνει εμβολιασμός και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το θέμα είναι στο τραπέζι» είχε πει πριν μερικές μέρες ο Βασίλης Κικίλιας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Με βάση τα παραπάνω, αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών είτε στα τέλη καλοκαιριού, είτε στις αρχές φθινοπώρου, αλλά όπως φαίνεται ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα δίνεται το μεγαλύτερο βάρος στους ενήλικες, αλλά το θέμα των παιδιών θα απασχολήσει επιστήμονες και κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook