Η κηδεία της θα τελεστεί στη Λοχριά Ρεθύμνου, τόπο καταγωγής της. Τι ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 44χρονης γυναίκας στην Κρήτη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από θρόμβωση που υπέστη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η κηδεία της θα γίνει στις 16:00 στη Λοχριά Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής της.

Η 44χρονη μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή χθες, Δευτέρα, μετά από μέρες νοσηλείας σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ.

Έδινε, ειδικότερα, μάχη από τις 12 Μαΐου όταν και είχε εμφανίσει συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό της στις 6 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια της αναζητά απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο της, επισημαίνοντας πως δεν είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Μάλιστα, ο σύζυγός της, σε επιστολή του ζητά τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της άφησε σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου» επεσήμανε ο ίδιος.
«Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές» ανέφερε, ακόμη.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την θλίψη του για την τραγική κατάληξη, λέγοντας πως ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και δυστυχώς οι ελάχιστες ελπίδες για να επανέλθει η εγκεφαλική λειτουργία της άτυχης γυναίκας δεν έγιναν πράξη.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, είχε συναντήσει την 44χρονη την μέρα που έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ειλικρινά δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγική εξέλιξη.

Συμπλήρωσε επίσης πως έχει μιλήσει και με τον σύζυγο της, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο δεν είναι από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά αντίθετα προσπαθούσε να πείσει και όσους είχαν ενδοιασμούς ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook