Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα το απόγευμα φίλοι και συγγενείς στην 44χρονη Γλυκερία, που έφυγε από τη ζωή μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και παρά την πολύ γενναία μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Χθες, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή… και έτσι οδηγηθήκαν στην οδυνηρή απόφαση να αποσωληνωθεί…

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τον σύζυγο της 44χρονης Γλυκερίας πως οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της γυναίκας και παραδέχθηκε πως ο θάνατος οφείλεται σε σύνδρομο που σχετίζεται με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, ο σύζυγός της με μια ανακοίνωση αφήνει αιχμές κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις.

“Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολιου της Astra zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.”

Το τραγικό τέλος της γυναίκας που ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού δεν συγκλόνισε μόνο την οικογένειά της, που προσπαθούσε μέρες τώρα να προετοιμαστεί για το αναπόφευκτο και επώδυνο τέλος, αλλά και το πανελλήνιο.

Ο σύζυγος της 44χρονης, που καλείται να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας και ταυτόχρονα να στηρίξει τα 3 του παιδιά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές».

Το τελευταίο αντίο στην 44χρονη θα πουν σήμερα στις 16:00, συγγενείς και φίλοι στον τόπο καταγωγής της τη Λοχριά Αμαρύου.

Πριν λίγο η σορός της έφυγε από το ΠΑΓΝΗ και με πομπή πάει στον τόπο καταγωγής της για να γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία.

Σπαρακτική ήταν εικόνα της 10χρονης κορούλας της, που με μια λευκή ανθοδέσμη πήγαινε να αποχαιρετήσει την μητέρα της πριν ξεκινήσει η πομπή για το χωριό.

Aπό το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook