«Φρένο» στην ένταξη νέων χωρών από την Βρετανία

Καμία νέα προσθήκη δεν αναμένεται να υπάρξει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, όπως μεταδίδει το BBC το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, υπάρχει η πιθανότητα κάποιες χώρες να αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα», με την Πορτογαλία να αποτελεί φαβορί. Η λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Νωρίτερα, βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμενόταν να συμπεριληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό.

Ειδικότερα, τα βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ίσως γίνονταν «πράσινες» η Κεφαλλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, με πιθανές επίσης την Κέρκυρα, τη Λέσβο και τη Ρόδο.

Ωστόσο, η αρνητική αυτή εξέλιξη πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος δέχεται μεγάλο κύμα τουριστών από την Βρετανία κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται, ότι όποιες χώρες είναι εκτός «πράσινης λίστας» της Βρετανίας τότε:

Ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρηση του πρέπει να κάνει τεστ και να έχει αποδείξεις για το αρνητικό αποτέλεσμα.
Να έχει κλείσει ραντεβού για τεστ την δεύτερη ημέρα της επιστροφής του.
Να συμπληρώσει το φυλλάδιο PLF.
Εάν το τεστ κατά την επιστροφή είναι αρνητικό, ο ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να παραμείνει σε καραντίνα.

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του BBC, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην «πορτοκαλί» λίστα, η οποία ορίζει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook