Ο 75χρονος στην απολογία του επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα, επικαλούμενος οικονομικές διαφορές

Στα γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν το μοιραίο απόγευμα της 3ης Ιουνίου και τα οποία οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία της άτυχης 64χρονης καλείται να αναφερθεί ο 75χρονος άνδρας, στην προανακριτική του απολογία.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, ο γάμος τους μετρούσε ήδη 40 χρόνια ενώ από το 2017 βρίσκονταν σε διάσταση. Μάλιστα, ο ίδιος απέδωσε την απονενοημένη πράξη στα οικονομικά προβλήματα και στην «τρέλα» που του προκάλεσαν, αποκαλώντας μάλιστα την δολοφονημένη σύζυγο «αχάριστη»

«Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου 2021 πήγα στο σπίτι της για να την ζητήσω και πάλι τα χρυσαφικά και εκείνη έλειπε. Φεύγοντας, την βλέπω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να πλησιάζει στο σπίτι της. Εγώ στάθμευσα το αυτοκίνητο μου, γύρισα πίσω και της ζήτησα τα πράγματα της αδερφής μου, λέγοντας ότι η αδερφή μου ήταν σα μάνα μου. Εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «χέστηκα μ…κα». Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το όπλο το είχε αγοράσει πριν 8 χρόνια έπειτα από μια μετακόμιση σε φιλικό σπίτι χωρίς να πει τίποτα σε κανένα. «Είναι παλιό, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ» είπε.

Μάλιστα ο 75χρονος δεν παρέλειπε συνεχώς να επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα αναφέροντας: «Η συμπεριφορά της προς εμένα ήταν τελείως απαράδεκτη. Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια».

Παράλληλα, επικαλούμενος την ένταση της στιγμής ανέφερε πως δεν θυμόταν τι έπραττε. «Αργότερα, ενώ βρισκόμουν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας πεζός, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την κόρη μου και της ανέφερα ότι έγινε κάτι τρομερό. Εκείνη μου είπε να περιμένω εκεί που είμαι για να έρθει, αλλά εγώ έφυγα. Όλο το βράδυ περιπλανιόμουνα πεζός και έφτασα μέχρι το Σκαραμαγκά. Δε θυμάμαι κάτι περισσότερο. Δεν επέστρεψα καθόλου στο σπίτι. (..) Βρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική κατάσταση το πρωί, πήγα στο σπίτι της κόρης μου, με την οποία μίλησα και εκδήλωσα την επιθυμία να παραδοθώ στην αστυνομία, καθώς είμαι μετανιωμένος. Εκείνη επικοινώνησε με το δικηγόρο και το απόγευμα της ίδιας μέρας παραδόθηκα στην αστυνομία παραδίδοντας ταυτόχρονα και το πιστόλι με το οποίο είχα πυροβολήσει».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε σειρά περιστατικών για να ενισχύσει τη θέση του. Όπως ισχυρίστηκε, η επιχείρηση που λειτουργούσε ο πατέρας του από το 1960, βρέθηκε στο όνομα της 65χρονης λόγω οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο «όταν εκείνη πήρε σύνταξη και τα ήθελε όλα δικά της» παρά το γεγονός ότι ακόμη και αφού βρέθηκαν σε διάσταση εκείνος κατέβαλε κανονικά τις δόσεις των δανείων που είχε λάβει για να κατάστημα.

«Εκείνη αρνούνται να γράψει το κατάστημα στο όνομα μου, ενώ είχε διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις. Αρνούταν την επικαρπία στην κόρη μου από το πρώτο γάμο και δεν την άφησε να φτιάξω διαμέρισμα της, καθώς Η πολυκατοικία ήταν και στο δικό της όνομα. Το 2012 έδιωξε την κόρη μου, η οποία δούλευε και εκείνη στο καθαριστήριο μας και προσέλαβε άνδρα, με τον οποίο είχε εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι το οποίο εγώ έμαθα αργότερα» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το θύμα πήρε και τα χρυσαφικά της αδερφής του τα οποία είχε τοποθετήσει στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος και είχαν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εκείνον. «Τα κοσμήματα αυτά της τα είχα ζητήσει επανειλημμένα, αλλά και την επικαρπία της κόρης μου. Είχα μάλιστα πλήρως και τα έξοδα του συμβολαιογράφου. Το 2018 την είχα ρωτήσει τι είχε κάνει με την επικαρπία και τα χρήματα του συμβολαιογράφου και εκείνη μου ανέφερε ότι τα είχε ξοδέψει για να επισκευάσει το αυτοκίνητο της» κατέθεσε και πρόσθεσε και ένα περιστατικό κατά το οποίο η 65χρονη φέρεται να του πέταξε στο πρόσωπο ένα πλαστικό κύπελλο με απορρυπαντικό.

«Μπήκε στα μάτια μου. Μετά από αυτό πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Βαρβάρας όπως με είχε συμβουλέψει η δικηγόρος μου και κατέθεσα μήνυση για σωματική βλάβη. Ενώ ήμουν στο Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε το 100 και ανέφερε ότι την λήστεψα. (..) Τελικά ο εισαγγελέας έκρινε πως η πράξη δεν ήταν ληστεία αλλά ενδοοικογενειακή βία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook