Αμετανόητος εμφανίστηκε στην απολογία του ο 45χρονος δράστης δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι, πέρσι τον Ιούλιο, στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας επέβαλε στον 45χρονο για τη δολοφονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΥΟ Κοζάνης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 26 χρόνια κάθειρξη για το θάνατο ενός εφοριακού και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο γυναικών υπαλλήλων της Εφορίας.

Την ίδια ποινή είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας για την κατηγορία της δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, του ενός εφοριακού και από 15 χρόνια κάθειρξη για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή για τις άλλες δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ που τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση σύμφωνα με το kozanilife.gr.

Τι είπε στην απολογία του 

Στην απολογία του ο 45χρονος δράστης, εμφανίστηκε αμετανόητος και χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη.

«Αυτή την κυρία που την χτύπησα και πάλεψε μαζί μου την κοίταξα στα μάτια και είδα ότι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή κάτι άλλο, όχι τον εαυτό της. Γι’ αυτό και την άφησα, επειδή ήταν διαφορετική και δε σκεφτόταν τον εαυτό της. Όταν με συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν με πείραξαν αυτή τη φορά. Δεν είδα καμία έκπληξη στους περαστικούς. Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 45χρονος.

Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε την εφορία για να προχωρήσει στην πράξη του, σημείωσε ότι «είναι οικονομικοί δολοφόνοι, ή αλλιώς οικονομική αστυνομία. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις να ζήσεις, αν έχεις να φας. Πρέπει να πληρώσεις τον φόρο και ας μην έχεις να φας. Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί και μια δικιά τους; Η επίθεση ήταν ενάντια στο ελληνικό κράτος. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας της τρομοκρατίας που ασκεί το ελληνικό κράτος. Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι. Δεν μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα».

Ωστόσο σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο 45χρονος ανέφερε ότι έχει δεχθεί αστυνομική βία. «Η αντιμετώπιση που είχα όταν ανέφερα στον ανακριτή για την βία που έχω δεχθεί στα αστυνομικά τμήματα, ήταν να σφυρίζει αδιάφορα. Με ξυλοφόρτωσαν στο αστυνομικό τμήμα και με τρέχανε 2 τη νύχτα σε ψυχίατρο. Οι φυλακές είναι για ζώα. Το κάνουν επίτηδες για να σπάσουν τον τσαμπουκά των κρατουμένων, δεν ξέρεις αν είναι νύχτα ή μέρα».

Δεν θέλησε να δει το βίντεο της επίθεσης

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε κατά την διάρκεια της απολογίας του δράστη, ήταν και ένα περιστατικό που είχε να κάνει με το βίντεο της επίθεσης.

Ο δράστης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να το δει και τότε ο σύζυγος της εφοριακού Μαρίας Μαστρανέστη που δέχθηκε επίθεση με το τσεκούρι φώναξε: «δεν θες να το δεις ε;» με τον κατηγορούμενο να απαντά: «Τόσα χρόνια που τρώγαμε τα λεφτά καλά ήταν;»

Σοκαριστικές καταθέσεις

Νωρίτερα σήμερα, ανατριχίλα προκάλεσαν οι καταθέσεις των θυμάτων της πρωτοφανούς επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 56χρονο -ο οποίος πάλεψε αλλά πέθανε μετά από μήνες νοσηλείας- ενώ ακόμη δύο υπάλληλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μία από τις γυναίκες που τραυματίστηκε σοβαρά από τον 45χρονο, χάνοντας το μάτι της, ανέφερε πως:
«Δεν είδα αρχικά το τσεκούρι γιατί ήμουν σκυμμένη. Άκουσα έναν θόρυβο και σηκώνοντας το κεφάλι είδα τον 56χρονο συνάδελφο με σκισμένο το κεφάλι. Τότε εκείνος είπε “Εγώ είμαι τρελός θα σας σκοτώσω όλους εδώ μέσα” και ήρθε προς το μέρος μου χτυπώντας με στο μάτι το οποίο έχασα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα» είπε.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η έτερη υπάλληλος που τραυματίστηκε σοβαρά:
«Δέχθηκα πολλά χτυπήματα, στην πλάτη το πρώτο και έπειτα στο κεφάλι. Με έριξε κάτω και προσπαθούσα να πολεμήσω για τη ζωή μου, του έπιασα τη λαβή από το τσεκούρι. Τότε ήρθε ο προϊστάμενος και τον έπιασε, και εγώ με όση δύναμη είχα σηκώθηκα να φύγω. Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να μην τον ξαναδώ μπροστά μου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook