Παγώνη για μετάλλαξη Δέλτα: Από το Φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα – Και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες [Βίντεο]
Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών μίλησε και για την μετάλλαξη Δέλτα...
«Με την μετάλλαξη Δέλτα φοβόμαστε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν έχεις κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στην ΜΕΘ. Δεν υπάρχει στο ιστορικό ούτε ένας. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Αν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και έχουμε τείχος ανοσίας 75-80% δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω» εξήγησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA η κ. Παγώνη.
Η γιατρός τόνισε ακόμα: «Από το Φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό».
Όσον αφορά τις μάσκες η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε: «Όταν η επιτροπή εισηγήθηκε να βγάλουμε τις μάσκες διευκρίνισαν ότι πρέπει αυτό να γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες, γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Τη μάσκα θα την έχουμε στην τσέπη μας, στην τσάντα μας. Μπορεί να ξεχνάμε το πορτοφόλι μας αλλά όχι τη μάσκα μας. Όταν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών τότε θα μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα».
Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε ακόμα στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και κατά πόσον είναι ασφαλές να εμβολιαστούν. «Η μία σχολή λέει δεν υπάρχει πρόβλημα και η άλλη είναι πιο επιφυλακτική και θέλει να περιμένει τις μελέτες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μπορούν οι γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν επηρεάζει το έμβρυο. Με βάση τις μελέτες που έχουμε τώρα, γιατί τα δεδομένα στην ιατρική αλλάζουν».
«Πρέπει να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο σχετικά με τις παρενέργειες που κάνει η ίδια η νόσος» τόνισε η ίδια.
«Αυτοί που ήμασταν κάθε μέρα στα νοσοκομεία έπρεπε να γράψουμε βιβλίο. Δεν θα ξεχάσω μια συνάδελφο μου που είχε αρρωστήσει όλη η οικογένεια της. Οι γονείς της, ο άνδρας της και το ένα από τα τρία παιδιά της. Έχασε τους γονείς της, ευτυχώς σώθηκε το παιδάκι και ο άνδρας της. Ζούσαμε κάθε μέρα δύσκολες ιστορίες. Αν λέγαμε προς τα έξω τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί θα είχαμε φράσει στο 95%» είπε συγκλονισμένη η κ. Παγώνη.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Καρφιά» Τούνη για πρώην σύντροφό της: Όταν φεύγει ο έρωτας και βλέπεις καθαρά αυτά που σου έλεγαν οι κολλητές σου – Βίντεο
- «Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι
- Πέθανε στα 82 του χρόνια ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης
- Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Επίθεση του Ιράν με drone στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και χτύπημα σε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο
- Πεζεσκιάν: Αναστέλλονται οι επιθέσεις στις γειτονικές χώρες, ζητώ συγνώμη – Όνειρο που θα πάρουν στο τάφο τους η παράδοση άνευ όρων
- J2US: Απόψε το 3o Live στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό πάρτι – Gest κριτής η Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Τρέϊλερ
- Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στο Instagram τα νέα σπίτια που αγόρασε στη Θεσσαλονίκη και τα ανακαινίζει – Βίντεο
- Κλέλια Ανδριολάτου – Βάσια Κωσταρά: Ταξίδι στο Λος Άντζελες – Φωτογραφίες και βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook