Σαρηγιάννης: «Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει – 3500 τα κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο»
Τα προγνωστικά μοντέλα για το καλοκαίρι και οι τρόποι ανακοπής του νέου ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού.
Στα 2600 υπολογίζονται, σύμφωνα με τα μοντέλα του καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη τα κρούσματα στα τέλη Ιουλίου, ενώ το Δεκαπενταύγουστο οι προβλέψεις που βασίζονται στην ανάλυση των λυμάτων αναμένεται να φτάσουν στα 3500 κρούσματα ημερησίως.
«Αυτό που βλέπουμε οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και ίσως και στην υπερβολική διασκέδαση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δ.Σαρηγιάννης, εξηγώντας ότι προς το παρόν μόνο το 10- 15% των κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Δέλτα. «Η Δέλτα θα κυριαρχήσει τέλος Ιουλίου γι’ αυτό είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε τώρα», τόνισε και ερωτηθείς για το μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε, παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, επίσης στον ΑΝΤ1 ότι, «προφανέστατα η λύση είναι ο γρήγορος εμβολιασμός».
«Οι εκλογές κερδίζονται πόρτα – πόρτα. Κάπως έτσι πρέπει να πείσουμε για τον εμβολιασμό κι αυτό χρειάζεται κινητοποίηση όλων, με τη συμμετοχή των Δήμων, της Εκκλησίας, όλων», συμπλήρωσε σχετικά και τόνισε:
«Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη διασπορά νωρίτερα. Να μπορούμε να καταλάβουμε για ποια διασπορά πρόκειται και να πάμε σε στοχευμένη επιτήρηση».
Επιπλέον ο καθηγητής εκτιμά ότι για την ανακοπή του κύματος πρέπει να γίνονται «υποχρεωτικά self test σε όλους τους εργαζόμενους και συστάσεις σε αυτούς που δεν είναι υποχρεωμένοι» να τα κάνουν.
Επίσης, «να διευκολυνθούν όλοι να εμβολιαζόμαστε στον τόπο που βρισκόμαστε. Να γίνει ο εμβολιασμός όσο πιο εύκολος γίνεται».
«Αν ληφθούν μέτρα θα πρέπει να είναι σοβαρά και να τηρηθούν», είπε και πρότεινε «μάσκα παντού και απαγόρευση της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook