Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα επιδημιολογικά δεδομένα σε νησιά, αφού ο δείκτης θετικότητας (Rt) σε αρκετές περιοχές ξεπερνά το 4%, κάτι που κάνει το ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown να φαντάζει πιθανό...

Το ποσοστό θετικότητας (Rt) υπερέβη κατά πολύ το 4% σε τρία νησιά:

Πάρο: 5,51%
Μύκονο: 4,27%
Τήνο: 4,20%

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλές περιοχές. Ίος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Ρόδος, Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση στην Ίο είναι οριακή και ο κίνδυνος lockdown στο νησί είναι ορατός.

Ήδη εφαρμόζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σε Ίο και Πάρο για να συνδράμουν στην εφαρμογή των μέτρων και να αποφευχθεί το «κλείσιμο» του νησιού. Κρίσιμη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και σε Μύκονο και Κρήτη.

Στην Ιό φτάνουν σήμερα από την Αθήνα, 30 αστυνομικοί, ομάδα ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας.

Κλιμάκιο 15 αστυνομικών από την Αθήνα αναμένεται και στην Πάρο για τον ίδιο λόγο

Από την άλλη, 180 αστυνομικοί βρίσκονται και στη Μύκονο, η οποία βγήκε από το μίνι lockdown τη Δευτέρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση των Επιστημόνων θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στα νησιά και ενδεχομένως να υπάρξουν εισηγήσεις για νέα, τοπικά lockdown, έτσι ώστε μέσα στον Αύγουστο να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook