Έντονη είναι η ανησυχία σε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Στην πόλη έφτασαν για οι Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι οποίοι λίγο μετά τις 15:30 πήγαν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, καθώς το κρούσμα εμφανίστηκαν σε ιερέα.

Ο υφυπουργός και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχαν τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα. Έχουν ήδη εντοπιστεί αρκετά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.

Μετά από σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook