Για πάρα πολλά ενεργά κρούσματα στην Αθήνα μίλησε ο Σωτ. Τσιόδρας.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ο οποίος εμφανίστηκε με διπλή μάσκα, μία χειρουργική και μία υφασμάτινη, σημείωσε ότι «ο ιός είναι εδώ και θα μας πιέσει κι άλλο».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε πως δεν θα μπει «σε θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ προειδοποίησε ότι αν επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη μπορεί να έχουμε πρόβλημα στις αρχές Μαρτίου και για τον λόγο αυτό επισήμανε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίζονται σε ποσοστό 40% των επιλεγμένων δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί, ενώ αναφερόμενος στις σκέψεις του ECDC να αποτυπώνονται και στους εβδομαδιαίους χάρτες που εκδίδει το ποσοστό των μεταλλάξεων, εκτίμησε ότι «οι μεταλλάξεις θα επικρατήσουν παντού».

Παρουσίασε την ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας πως τα ενεργά κρούσματα είναι λίγο λιγότερα από 4.000. Ο καθηγητής τόνισε πως η Αττική είναι μία περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ ανέφερε πως οι διασωληνωμένοι δεν έχουν αυξηθεί ακόμη.

«Με τα εμβόλια θα τελειώσει η πανδημία, αρκεί το εμβόλιο να είναι δημόσιο αγαθό, όπως οφείλει να είναι» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook