Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Τα τρία στελέχη Omicron εντοπίστηκαν σε δύο εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και των Χανίων και σε ένα εγχώριο κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.
Tο Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, ολοκλήρωσε τη γονιδιωματική ανάλυση 1007 δειγμάτων που έχουν επιλεγεί και αφορούν στην περίοδο 21 Οκτωβρίου 2021 έως 02 Δεκεμβρίου 2021. Από τον έλεγχο των 1007 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 988 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος.
Εκ των 988 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 985 αφορούν στο στέλεχος Delta, και 3 αφορούν στο Omicron.
Τα τρία στελέχη Omicron εντοπίστηκαν σε δύο εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και των Χανίων και σε ένα εγχώριο κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής στο επίκεντρο του διαλόγου στον Λευκό Οίκο με τους Ευρωπαίους ηγέτες – Η Ρωσία αποδέχθηκε τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, λέει ο Τράμπ
- Ζελένσκι για συνάντηση με Τράμπ: «Είχαμε μια εποικοδομητική και πολύ καλή συζήτηση»
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Θα προσφέρουμε πολύ καλή προστασία στην Ουκρανία», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος (βίντεο)
- Πέτρος Κωστόπουλος: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον γιο του, Μάξιμο
- «Μεγάλη μέρα», λέει ο Τραμπ για τη σύνοδο με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες – Στις 20:00 η συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο
- «LiveNews»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 15:40 – Δείτε το τρέϊλερ
- Σε δημιουργική τροχιά ο Νίκος Ράδος που γνωρίσαμε στο The Voice
- Τροχαίο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: Φορτηγό έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – 3 άτομα απανθρακώθηκαν, δύο βαριά τραυματίες – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook