Σ. Τσιόδρας: Προξενεί μεγάλη θλίψη η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης
Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας αναφέρει σε δήλωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για τη μελέτη που δείχνει πως υπάρχει αυξημένη θνητότητα για όσους διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.
Αναλυτικά:
«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση.
Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορονοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15 000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.
Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού».
Σωτήρης Τσιόδρας
Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας, Ιατρική Σχολή Αθήνας
Πρόεδρος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκοπήσεις – Metron Analysis και MRB: Σε άνοδο σχεδόν δύο μονάδων, η ΝΔ, φτάνει στο 31,1% – Λάθος ο πόλεμος στο Ιράν, λένε οι πολίτες, «όχι» στην αποστολή ναυτικών δυνάμεων στο στενό του Ορμούζ
- Παναγιώτης Κουτσουμπής: Η σπάνια εξομολόγηση για την πατρότητα & την Κατερίνα Καινούργιου – “Η γνώμη της για μένα έχει αξία”
- KOSMOS 93.6: το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας στην εκπομπή της Θάλειας Καραμολέγκου – Κυριακή 22.03.2026
- Μαίρη Συνατσάκη: Οικογενειακή περιπέτεια υγείας με τον Ίαν Στρατή και την κόρη τους
- «Ετήσια συνάντηση των Προέδρων και Εκπροσώπων των Εθνικών Επιτροπών EuroPsy (NECs) – EFPA στις Βρυξέλλες»
- Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στις μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ
- ΕΡΤ1 – «Ό,τι αξίζει» με την Ίνα Ταράντου: «Τα μαρτυρικά χωριά της Καστοριάς» – Κυριακή 22.03.2026, στις 14:45
- Δημουλίδου για διαφήμιση Jumbo με Καραβάτου και Φερεντίνο: «Ποιος σκέφτηκε αυτό το τερατούργημα; Είναι φθηνή, χυδαία και προκλητική»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook