Παυλάκης: «Έρχεται τσουνάμι θανάτων λόγω της Όμικρον – Κλείσιμο τώρα!»

«Τσουνάμι» θανάτων αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε «κλείσιμο» προβλέπει ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ ΠΑΡΕΑ», σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο υπογραμμίζοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο» και πρόσθεσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.
«Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε.
Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.
«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα “παίξουν” οι γιατροί», ανέφρερε και συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως για παράδειγμα μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά.
«Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», κατέληξε.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/paylakis-se-skai-erxetai-tsounami-thanaton-logo-omikron-kleisimo-tora
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Ολες οι Ειδήσεις
- Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που «καίνε» την πρώην σύζυγο
- Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών
- Μαίρη Συνατσάκη: «Διαγνώστηκα με ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα όταν ήμουν 18 μηνών –”Δεν υπήρχε τίποτα να κάνουν οι γονείς μου (βίντεο)
- Βουλή – Τέμπη: Με 157«ναι» παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
- Ελένη Μενεγάκη: Χαλαρώνει με μαύρο μπικίνι στην παραλία – Φωτογραφίες
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Χαμός από σχόλια μετά την ερμηνεία της σε τραγούδι της Θεοδωρίδου – «Έχω πάει για αντικατάσταση αυτιών» -Βίντεο
- Meteo – Καύσωνας: Στους 44,9 έφτασε ο υδράργυρος – Πρωτιά της Ελλάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στην Ευρώπη
- Μεγάλη φωτιά στην ορεινή Κορινθία: Φλέγεται ο Φενεός, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook