Νίκος Καπραβέλος: «Τώρα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα, που υπάρχουν συνωστισμοί» [βίντεο]
Την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα άμεσα τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.
«Είχαμε μία δύσκολη εφημερία και πάλι, είχαμε 45 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση. Πάνω από 100 προσελεύσεις. Από τους 45 οι τρεις μόνο ήταν εμβολιασμένοι, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν έχουμε άλλα λόγια, πλέον μου είναι αδιανόητο να φοβούνται το όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας και όχι την ασθένεια. Αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα είναι ανεπανάληπτο. Αυτές τις τραγωδίες τις βλέπουμε κι εμείς στα νοσοκομεία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιοριστικά μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήδη από τον Νοέμβρη, ενώ οι εικόνες συνωστισμού στα νυχτερινά κέντρα λόγω των εορτών προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.
«Έχουμε μπροστά μας το χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί λόγω της Όμικρον, παρά το ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Δέλτα. Βλέπουμε τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν οι άλλες χώρες. Τα όρια του συστήματος υγείας έχουν ξεπεραστεί. Εδώ και αρκετό διάστημα έχω πει ότι έπρεπε να μπουν ανώδυνα περιοριστικά μέτρα, να ελέγξουμε τους συνωστισμούς. Τουλάχιστον να περιοριστεί η κινητικότητα».
Ταυτόχρονα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών.
«Ήδη οι μελέτες λένε ότι δεν υπάρχουν τόσο βαριές περιπτώσεις με την Όμικρον, όμως είναι υπερμεταδοτική. Το καλοκαίρι με την Δέλτα γονατίσαμε, τους λέγαμε να πάρουν μέτρα, μας αγνόησαν. Επειδή πάντα πρέπει να προβλέπουμε, από τη στιγμή που βλέπω τέτοια κατάσταση στο σύστημα υγείας, αφήνω και ανοιχτό το άνοιγμα των σχολείων. Βλέπω δρακόντεια μέτρα σε θεατές και συνωστισμούς, δεν βλέπω περιορισμούς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Βλέπω επίταση των εμβολιασμών. Αυτό είναι το όπλο μας, όχι να κλειστούμε στα σπίτια μας».
Κι ενώ δεν έχει ακόμα κοπάσει η μετάλλαξη Δέλτα, όλα δείχνουν πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Όμικρον θα επικρατήσει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται τσουνάμι κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μέτρα.
«Τώρα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα, τώρα υπάρχουν συνωστισμοί. Τώρα πρέπει να τους περιορίσουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα πράγματα», κατέληξε.
Όσα είπε στο MEGA:
Ολες οι Ειδήσεις
- Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης – Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών
- Γαλάτσι: Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στα σκαλιά εκκλησίας – «Το συγκεκριμένο street party γίνεται για 4η χρονιά, παρεξηγήθηκε ο ακροδεξιός Πλεύρης», λέει ο Χάρης Δούκας (βίντεο)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Κωνσταντίνος Ανεστίδης
- Η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε στο «The Voice of Greece» – «Είμαι καλά, είμαι πίσω» – Δείτε το βίντεο
- Φοινικούντα: «Πίσω από τη διπλή δολοφονία κρύβονται και άλλοι από το οικογενειακό περιβάλλον», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ (βίντεο)
- Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο – Στείρα η άρνηση τους – Ας σκεφτούν την πατρίδα»
- Ολυμπιακός – Κηφισιά 1-1: Δεύτερη σερί ισοπαλία και σε κίνδυνο η πρώτη θέση για τους Πειραιώτες
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook