Μπέρδεμα με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη: Δέχεται μόνο τα μοριακά

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί αλλά μετά από rapid test βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όσοι βρίσκονται θετικοί σε rapid test πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών.
Για τους εμβολιασμένους δεν χρειάζεται μοριακό τεστ για να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους, καθώς είναι αρκετό ένα θετικό rapid test που θα αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το real.gr που προέκυψε όμως είναι ό,τι το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.
Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως φαίνεται, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
- ACTION 24: O Μιχάλης Κουινέλης έρχεται το Σάββατο 3 Μαίου στην «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ» -Τρέϊλερ
- Νομική Σχολή: Η καταδρομική επίθεση των 8 μαυροντυμένων κουκουλοφόρων – Βίντεο – ντοκουμέντο
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN
- Η Ελίζαμπεθ Πίπκο: Η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τράμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- Έλενα Κρεμλίδου: «Λύγισε» για τη διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της – “Σε κάποιες από αυτές ήμουν ανήλικη» – Βίντεο
- Δώρα Χρυσικού: Τέλος από τη «Γη της Ελιάς» – Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- ΣΚΑΪ: Το Happy Traveller στη Ρόδο και τη Χάλκη – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook