Επεσήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 38 παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης, ενώ μόλις οκτώ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα  είχαν βελτίωση.

Την εκτίμηση ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχει τάσεις συρρίκνωσης, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 339 εκατομμύρια μολύνσεις και 5,58 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε κατά 11% αύξηση των διαγνώσεων και 7% αύξηση των θανάτων, με 7.260 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη η πανδημία επιδεινώθηκε  κατά 8% στην αύξηση των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα  (8,3 εκατομμύρια διαγνώσεις) και κατά 2% στην αύξηση των θανάτων με 20.800 θανάτους.

Επεσήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 38 παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης, ενώ μόλις οκτώ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα  είχαν βελτίωση.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε μείωση κατά 5% των διασωληνωμένων, μείωση κατά 7% των εισαγωγών και αύξηση εξιτηρίων κατά 6%. Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν διατεθεί 97 εκατομμύρια συσκευές self test, τις χρησιμοποίησαν 7,8 εκατομμύρια πολίτες και καταγράφηκαν από επαγγελματίες της υγείας 365.000 θετικές ενδείξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας είπε πως μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι να σταθεροποιηθεί σε ένα σημεία ψηλότερο από αυτό της Δέλτα, αλλά η αντιμετώπισή της εξαρτάται από την πορεία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι εκτός από όσους κάνουν την αναμνηστική δόση, προσέρχονται πολίτες που μέχρι σήμερα ήταν ανεμβολίαστοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook