«Κληρώνει» σήμερα για τα νέα μέτρα σχετικά με την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, που αποκτά νέα δυναμική. Όλα τα βλέμματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Το επικρατέστερο σενάριο έως αυτή τη στιγμή είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί τα Σαββατοκύριακα.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης μετά και την εισήγηση της Επιτροπής, θα ανακοινωθούν το απόγευμα, κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Μεγάλη είναι η διασπορά στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκαν 129 κρούσματα, ενώ 101 καταγράφηκαν στα δυτικά προάστια και ακολούθησε ο Νότιος Τομέας με 80 μολύνσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την Αθήνα «καζάνι που βράζει» και τόνισε -μιλώντας στο MEGA- πως «κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση, αλλά και να καταλάβουμε τι γίνεται πραγματικά στην πόλη».

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, προειδοποίησε πως χρειάζονται άμεσα μέτρα στην Αττική καθώς σε επτά μέρες τα κρούσματα θα είναι τετραψήφια.

Επικαλούμενος τις πληροφορίες που αντλεί από τη μελέτη των λυμάτων, είπε ότι υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 200% στο ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκληρό lockdown θα ήταν αποτελεσματικό στην ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, αλλά αναζητείται μία ισορροπία μεταξύ αυτού και της συνέχισης των δραστηριοτήτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook