Νέος Βουτζάς: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους λόγω της καθίζησης [βίντεο]
Συνολικά 7 σπίτια απειλούνται να «πνίγουν» στο ρέμα του Νταού και οι κάτοικοι ψάχνουν άρον άρον νέα σπίτια.
Όλα άρχισαν όταν σπίτι βυθίστηκε τρία μέτρα ύστερα από την καθίζηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.
Σπίτια στον Νέο Βουτζά έχουν υποχωρήσει μαζί με το έδαφος. Η καθίζηση από τα 20 εκατοστά έχει φτάσει τα τρία μέτρα, με τους κάτοικους να λαμβάνουν χαρτί εγκατάλειψης των σπιτιών τους.
«Μας έστειλαν χαρτί και εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα. Το σπίτι κατρακυλάει. Χρειαζόμαστε άμεσα στήριξη και γρήγορα έργα πριν φύγουν και τα υπόλοιπα σπίτια», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόκειται για ενα γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτείνεται περίπου 400 μέτρα.
Αυτό το γεωλογικό φαινόμενο ξεκίνησε απο τον περσινό Απρίλιο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι τελευταίες 3 εβδομάδες ηταν καθοριστικές.
«Πέντε σπίτια κινδυνεύουν να “βυθιστούν” σήμερα»
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.
«Είμαστε 25 ημέρες εδώ. Το φαινόμενο ξεκίνησε από τους 20 πόντους. Ειδοποιήσαμε τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα. Το φαινόμενο εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρα και βάθος 40 μέτρων. Όταν μπήκε η περιοχή στο σχέδιο, πούλησαν οικόπεδα πάνω στο ρέμα, δεν έγινε γεωλογική μελέτη. Η φωτιά που εξαφάνισε το δάσος επιτάχυνε το γεωλογικό φαινόμενο. Σήμερα εγκαταλείφθηκαν δύο σπίτια, το διπλανό σπίτι έχει πάθει μεγάλες υλικές ζημιές, πρέπει να γίνει κατεδάφιση και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Ο κ. Λέκκας είπε ότι είναι άμεση αναγκαιότητα να φύγει το βάρος από το συγκεκριμένο σημείο. Μίλησα με το υπουργείο Υποδομών και σήμερα αναμένονται τα κλιμάκια. Σήμερα κινδυνεύουν πέντε σπίτια που είναι σε αυτή τη ζώνη. Αλλά δεν έχουν γίνει γεωλογικές μελέτες ποτέ στην περιοχή. Ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στο φαινόμενο είναι η φωτιά. Κάναμε αίτημα ως δήμος να ενταχθούν στους πυρόπληκτους οι ιδιοκτήτες», περιέγραψε ο κ. Μπουρνούς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στον Χολαργό: Πυροβόλησε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Η γυναίκα νοσηλεύεται τραυματισμένη
- ΗΠΑ και Ιράν εργάζονται για την επίλυση των διαφορών σε πυρηνικά ζητήματα και κυρώσεις, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι – Τι προβλέπει το προσχέδιο της συμφωνίας
- Aποκαλύψεις σοκ από τον Δημήτρη Φιλιππίδη: “Κάνει καλό στον πατέρα μου που ταπεινώθηκε – Έχω υπάρξει χρήστης ναρκωτικών” (βίντεο)
- Φειδίας Παναγιώτου: «Eίμαι τόσο περήφανη για σένα»,το τρυφερό μήνυμα της συζύγου του μετά τη νίκη του στις Κυπριακές εκλογές
- Συγκίνησε η Δώρα Χρυσικού για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα: Σήμερα πονάω σαν να έχασα μια αδερφή
- Παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς
- Survivor – Σταύρος Φλώρος: «Θέλω να προσευχηθείτε πάλι για εμένα» – Το νέο βίντεο στα social media
- Τζένη Κατσίγιαννη: Χαμός στη συναυλία στα Άνω Λιόσια – Ο κόσμος χόρευε μέσα στη βροχή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook