Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, λίγες μόνο μέρες μετά την πλήρη χαλάρωση των μέτρων, με το αποτύπωμα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος να δημιουργεί φόβους ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα θερινό κύμα.

Επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε επιφυλακή για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ήδη ακούγονται «φωνές» για επαναφορά της μάσκας.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν αναμενόμενη μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

«Την περιμέναμε την αύξηση στα κρούσματα. Βγάλαμε τις μάσκες και χαλαρώσαμε».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ με υποπαραλλαγές της Όμικρον.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουν όταν ο ιός είναι εδώ».

Ωστόσο, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον να έχει εμβολιαστεί αλλά και την κυκλοφορία των αντιικών χαπιών, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μικρή.

«Έχουμε ένα καλό πλέον, έχουμε τους εμβολιασμούς. Γι’ αυτό δεν πιέζεται το σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο έχουμε τα non Covid περιστατικά πλέον που πρέπει να προχωρήσουν».

Οι λίγοι διασωληνωμένοι που υπάρχουν είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα είτε ανεμβολίαστοι.

«Το καλοκαίρι θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις στα κρούσματα. Οι δείκτες που κοιτάμε είναι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις».

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση του εμβολιασμού.

«Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η 4η δόση. Θα γίνονται μια φορά τον χρόνο όπως γίνεται με την γρίπη. Όποιος πει ότι ξέρει τι θα γίνει τον χειμώνα με τον ιό, δεν το ξέρει».

Αναφερόμενη στην χρήση της μάσκας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν χρειάζεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας να πει κάποιος πότε απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η μάσκα.

«Όταν είσαι σε μέρος με πολύ κόσμο, βγάζεις τη μάσκα από την τσάντα σου και τη φοράς. Οι μάσκες σώζουν ζωές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook