Γιατί πάρθηκε τώρα αυτή η απόφαση;

Αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, όσον αφορά τα κρούσματα, ενώ από την επόμενη βδομάδα, πιθανόν στα μέσα της, θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown, είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σχετικά με τη διάρκεια του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες. «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα».

Μιλώντας στο MEGA για τα νέα σκληρότερα μέτρα τα οποία τίθενται σε ισχύ στην Αττική από την Πέμπτη ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε το γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση τώρα:

«Για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή τον καιρό που θα βελτιωθεί και τον Μάρτιο όπου υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού. Εάν αναγκαζόμασταν να πάμε στο lockdown μετά από λίγο καιρό θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο».

Ο ίδιος επίσης υποστήριξε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ότι δεν θα έχουμε την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας που είχαμε το φθινόπωρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook