Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει ως ύποπτη για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, μετά το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι προφυλακισμένη ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονη κόρης της Τζωρτζίνας , έλαβε κλήση για ανωμοτί κατάθεση από τους δύο εισαγγελείς πρωτοδικών κ.κ. Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της Ίριδας και της Μαλένας.

Αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία. Η ίδια πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Οι δυο εισαγγελείς κατέληξαν στην κλήτευση της 33χρονης ως ύποπτης και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αφού μελέτησαν το φάκελο της σχετικής δικογραφίας που σχηματίστηκε, κατόπιν εντολής τους. Στη συνέχεια διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κλήση ανωμοτί από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση , που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνονται και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν το πόρισμά τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου . Έτσι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί . Σε ό,τι αφορά την 6,5 μηνών Ίριδα οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιοποινη πραξη σε βαρος των παιδιών της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα έλαβε τέλος η ανακριτική έρευνα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία ερεύνησε την υπόθεση μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook