Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των πρώτων ιατροδικαστών που απέδωσαν το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας από την Πάτρα σε παθολογικά αίτια.

Αντικείμενο του πειθαρχικού ελέγχου είναι να ερευνηθούν ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα, σύμφωνα με την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάραπρος τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη.

Με σημερινή επιστολή του προς κ. Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας – διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για παροχή εξηγήσεων στηρίχθηκε στο νεότερο ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της ήταν η ασφυξία, η οποία αποδίσεται σε εγκληματική ενέργεια.

Επίσης στη νέα δικογραφία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται ότι έχει κακό παιδιά της αλλά μετά την παροχή των εξηγήσεων ως ύποπτη που θα δώσει στις 8 Ιουλίου, οι δύο εισαγγελείς θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση και νέων ποινικών διώξεων σε βάρος της, οπότε και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ανακρίσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook