Ζωντανός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο ένας εκ των δύο νεαρών τουριστών που αγνοούνται από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε από το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στο Ποσείδι Χαλκιδικής εντόπισε τον έναν από τους δύο νεαρούς μέσα στη θάλασσα, στα 14 ναυτικά μίλια από τη στεριά. Τον περισυνέλλεξε πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ που ήταν κοντά, και στη συνέχεια σκάφος του Λιμενικού τον πήρε για να τον μεταφέρει στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 30χρονο άντρα. Ο πατέρας και ο αδελφός του συμμετείχαν από το πρωί στις έρευνες διάσωσης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 28χρονου φίλου του.

«Ο άντρας εντοπίστηκε ζωντανός 16 μίλια ανοιχτά του Ποσειδίου και αυτήν την ώρα τον αναμένουμε στην στεριά για τις πρώτες βοήθειες. Συνεχίζουμε τις έρευνες για τον δεύτερο αγνοούμενο»,όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος.

Για τον δεύτερο αγνοούμενο, τον 28χρονο τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονταν και σήμερα από το πρωί  για τον εντοπισμό των δύο νεαρών τουριστών, 28 και 30 ετών, που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχειρεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, drones, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά, ενώ στη μάχη για τον εντοπισμό των νεαρών ρίχτηκαν και εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ απο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.
Από τη Βόρεια Μακεδονία έφτασαν στη Χαλκιδική ο πατέρας και ο αδελφός του ενός αγνοούμενου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ και προσπαθούν και αυτοί με αγωνία να εντοπίσουν τόσο τον δικό τους άνθρωπο, όσο και τον φίλο του.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για την επιχείρηση που ξεκίνησε χθες το απόγευμα για τον εντοπισμό των λουόμενων από τα Σκόπια στην Μύτη Ποσειδίου, στη Χαλκιδική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πάρτι γενεθλίων  για τους 3 φίλους

Σε έναν εφιάλτη εξελίχτηκε το πάρτι γενεθλίων για τρείς φίλους από τη Βόρεια Μακεδονία που διασκέδαζαν στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Οι τρείς φίλοι, 25, 28 και 30 χρόνων, τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία, βρίσκονταν στην Χαλκιδική για διακοπές και το μεσημέρι του Σαββάτου πήγαν να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι, καθώς ο ένας από τους νεαρούς γιόρταζε τα γενέθλιά του. Αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Οι νεαροί που πιθανότατα είχαν καταναλώσει αλκοόλ, παρασύρθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στα ανοιχτά, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μην προλαβαίνουν και στη συνέχεια να μην μπορούν να τους βοηθήσουν .
Στην παραλία σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και η Πολεμική Αεροπορία, που διέθεσε ένα ελικόπτερο.

Ένας σέρφερ που ήταν μέσα στη θάλασσα πρόλαβε και έπιασε τον 25χρονο τουρίστα από την Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αν και είχε πιεί πολύ νερό και ήταν σε άσχημη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Όσο η τύχη χαμογέλασε στον 25χρονο, δεν συνέβη το ίδιο και για τους δύο φίλους του που ακόμα αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook