Με μεθοδικό κολύμπι και κρατώντας μια μπάλα που βρήκε στη θάλασσα, κατάφερε να επιβιώσει ο 30χρονος τουρίστας μέσα στο νερό στην Χαλκιδική.

Μια μπάλα που βρήκε τυχαία μέσα στη θάλασσα στη Χαλκιδική τον βοήθησε να μείνει ζωντανός για 19 ολόκληρες ώρες παλεύοντας με τα κύματα.

Η ζωή του 30χρονου Ιβάν σώθηκε από θαύμα ή καλύτερα από μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα, την ώρα που χαροπάλευε στη Χαλκιδική. Μια φουσκωτή μπάλα την οποία κρατούσε όλες αυτές τις εφιαλτικές ώρες για να ξεκουράζεται και να παίρνει δυνάμεις. Μια μπάλα που ίσως κρατήσει για πάντα, μετά τα όσα έζησε. Ο νεαρός βρίσκεται σε νοσοκομείο, όπως και ο 25χρονος φίλος του, που διασώθηκε πρώτος.

Όπως γράφει το voria.gr, ο 30χρονος κολυμπούσε μεθοδικά και έκανε στάσεις ανάπαυλας αφήνοντας το σώμα του να επιπλέει ώστε να μη χάσει τις δυνάμεις του μέχρι να τον εντοπίσουν οι λιμενικοί στα ανοιχτά της Χαλκιδικής.


Καθοριστική για την επιβίωση του μέσα στο νερό αποδείχτηκε μια μπάλα που ο 30χρονος Ιβάν, υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας, κρατώντας την, σώθηκε ενώ βρισκόταν για 19 ώρες σε μία μανιασμένη θάλασσα στη Χαλκιδική.

Τι έκανε για να επιβιώσει

Στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην ψυχραιμία του αποδίδει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το γεγονός πως ο άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός. «Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν άφηνε το σώμα του να επιπλεύσει για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση», σημειώνει η ίδια, μιλώντας στη Voria.gr, για να προσθέσει πως δεν έφτασε μόνο η τύχη για να παραμείνει στη ζωή, τη στιγμή που οι ελπίδες ολοένα και μειώνονταν.

«Το ευτύχημα ήταν πως ενώ βρισκόταν στο νερό βρέθηκε κοντά του μία δερμάτινη μπάλα την οποία και άρπαξε και έτσι μεταξύ άλλων κατάφερε να κρατηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας», προσθέτει η κ. Χαλκιά.

Βούτηξε για να σώσει τους φίλους του

Ο νεαρός, όπως ανέφερε η κ. Χαλκιά, βούτηξε εξ’αρχής στη θάλασσα  στην περιοχή Ποσείδι Χαλκιδικής καθώς είδε πως οι δύο φίλοι του, ο 28χρονος και ο 25χρονος, κινδύνευαν. Έτσι, πήρε την απόφαση να μπει στο νερό και να τους σώσει.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο τους εθελοντές όσο και όλους του αλιείς που συμμετείχαν στην τεράστια αυτή επιχείρηση, ενώ έκλεισε με την ελπίδα να βρεθεί σώος και ο τρίτος αγνοούμενος.

Ο νεαρός διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του αλλά όπως είναι λογικό είναι ιδιαίτερα καταπονημένος και αφυδατωμένος, ενώ έχει ένα πρόβλημα στο μάτι.

Δείτε εδώ τη στιγμή που μεταφέρουν το διασωθέντα στην ακτή

Ο Ιβάν εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, ενώ το θαλάσσιο ρεύμα τον έστελνε προς τα παράλια του Πηλίου!

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου, οι οποίοι και συνέδραμαν τις έρευνες με το σκάφος των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου άτομου, του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που επίσης είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή της αμμόγλωσσας Μύτη, στο Ποσείδι.
Δείτε εδώ  και εδώ πώς σώθηκε από χτες ο πρώτος από τους τρείς αγνοούμενους αλλά και το χρονικό της τραγωδίας όπως εξελίχτηκε το πάρτι γενεθλίων των τριών φίλων.

Εικόνες από το thestival.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook