Δεκτή η παραίτησή του Μάριο Ντράγκι μετά τη χθεσινή ισχνή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του .

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετέβη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Ρώμης, όπου υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε από το βήμα της Κάτω Βουλής ότι μεταβαίνει στο προεδρικό μέγαρο άμεσα για να ενημερώσει τον πρόεδρο της χώρας για τις αποφάσεις του.

«Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε από το βήμα της Βουλής ο Μάριο Ντράγκι.

«Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Ο κ. Ματαρέλα, που δεν είχε αποδεχθεί προ ημερών την υποβολή παραίτησης του κ. Ντράγκι, καλώντας τον να συνεχίσει στον πρωθυπουργικό θώκο, έκανε δεκτή αυτή τη φορά σήμερα την αποχώρηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Τον Οκτώβρη βλέπουν εκλογές οι αναλυτές

Μετά την οριστικοποίηση της παραίτησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, οι αναλυτές επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη για πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι τελικές αποφάσεις, όμως, θα πρέπει να ληφθούν από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος δεν αποκλείεται, με τηλεοπτικό διάγγελμα, να πληροφορήσει τους Ιταλούς σχετικά με το ποια ακριβώς θα είναι τα επόμενα βήματα.

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, η κύρια ανησυχία στην φάση αυτή είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και η συγκράτηση του «σπρεντ», το οποίο σήμερα ξεπέρασε τις 240 μονάδες.
Ο παραιτηθείς Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός συναντήθηκε πριν από λίγο και με την πρόεδρο της ιταλικής γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι, και την ώρα αυτή επιστρέφει στην βουλή, για την τυπική ολοκλήρωση της συνεδρίασης του σώματος.

Ανησυχεί το Παρίσι: Η αποχώρηση του Ντράγκι ανοίγει μια περίοδο «αβεβαιοτήτων»

Ανησυχεί το Παραίτηση η παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία. Μια αποχώρηση του Ιταλού πρωθυπουργού, «πυλώνα για την Ευρώπη», ανοίγει μια «περίοδο αβεβαιοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λορένς Μπουν.

Ο Ντράγκι αποφάσισε να περάσει την πόρτα του εξόδου ύστερα από την αποσκίρτηση τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, που ‘σφραγίζει’ την τύχη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook