Ανοίγουν τα σύνορα των ΗΠΑ για τους Μεξικανούς στους οποίους εφαρμόστηκε το πρόγραμμα Τραμπ «Remain in Mexico»

Κατά το συγκεκριμένο πρόγραμμα Τραμπ, οι αιτούντες άσυλο που είχαν περάσει τα σύνορα του Μεξικού στέλνονταν πίσω, μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή τους από τις αμερικανικές αρχές. Τέθηκε σε ισχύ το 2019 και δεν αφορούσε Μεξικανούς αλλά όλους τους υπόλοιπους που έφταναν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ «από τις 19 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα ξεκινήσει την πρώτη φάση του προγράμματός του για την αποκατάσταση μιας ασφαλούς και συντεταγμένης διαδικασίας στα νοτιοδυτικά σύνορα» των ΗΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Έτσι οι μετανάστες που είχαν σταλεί πίσω με βάση το μέτρο «Μείνετε στο Μεξικό», θα επιτρέπεται να περάσουν στο αμερικανικό έδαφος.

Το πρόγραμμα Τραμπ κατά το οποίο οι αιτούντες άσυλο έπρεπε να παραμείνουν από την άλλη πλευρά των συνόρων μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, είχε επικριθεί πολύ έντονα από ανθρωπιστικές ενώσεις και ενώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι, η πλειονότητα προερχόταν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στάλθηκαν στο Μεξικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανθρωπιστική κρίση, σε συνδυασμό και με την πανδημία, στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook