Spiegel για Nord Stream: Με εκρηκτικά ισχύος 500 κιλών ΤΝΤ οι ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου
Γερμανικές πηγές ασφαλείας που επικαλείται επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και και 500 κιλά ΤΝΤ χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν μεγάλες εκρήξεις και να καταστραφούν οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.
Σε εκρήξεις οφείλονται οι καταστροφές των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες κατέληξαν στο αρχικό συμπέρασμα ότι για την πρόκληση τέτοιας ζημιάς και για να γίνει εφικτή μια τόσο μεγάλη έκρηξη και μια τόσο μεγάλη διαρροή, υπολογίστηκε ότι πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί που πέτυχαν αποτέλεσμα συγκρίσιμο με αυτό που θα προκαλούσαν 500 κιλά ΤΝΤ.
Στην εκτίμηση, επίσης, συμπεριλήφθηκαν και τα σεισμικά σήματα που καταγράφηκαν από διάφορους σταθμούς μέτρησης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι μέχρι σήμερα οι εκτιμήσεις υποστηρίζουν την υπόθεση ότι μόνο ένας κρατικός φορέας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Για την ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχωρά σε εικασίες για το παρασκήνιο της διαρροής των Nord Stream. Οι περισσότερες από αυτές, βέβαια, «φωτογραφίζουν» τη Ρωσία.
Από τη μεριά της, η Ρωσία χαρακτήρισε τη διαρροή και τα σενάρια που την εικάζουν ως υπεύθυνη για αυτή, ότι είναι διεθνής τρομοκρατία που στρέφεται κατά του Κρεμλίνου.
Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική εφημερίδα Spiegel αναφέρει ότι συζητείται στους κύκλους των γερμανικών Αρχών ασφαλείας ότι δύτες ή ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτιμήσουν τη ζημιά το Σαββατοκύριακο.
Έτσι, θα μπορούσαν να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα τόσο για τον τύπο της έκρηξης κάτω από το νερό όσο και τα εκρηκτικά που πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν. Όμως, έχουν περάσει αρκετές μέρες από τη διαρροή και είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν θα βρεθούν ίχνη ακόμα στο βυθό.
Απίθανο να ξαναλειτουργήσουν
Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν απίθανη την επισκευή του αγωγού. Δεδομένου ότι οι κατεστραμμένοι σωλήνες είναι σήμερα γεμάτοι με θαλασσινό νερό, η ειδική εσωτερική επίστρωση διαβρώνεται πολύ γρήγορα, σύμφωνα με το Βερολίνο.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Spiegel, μόλις οι σωλήνες πλημμυρίσουν, ο αγωγός δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φυσικού αερίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης – Σε επιφυλακή οι Αρχές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook