H Ουκρανία ανακοίνωσε κυρώσεις κατά 2.507 φυσικών προσώπων και 1.374 νομικών προσώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Ρώσοι πολίτες.

Στη λίστα με τα 2.500 φυσικά πρόσωπα , περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες και τραπεζίτες στην πλειοψηφία τους Ρώσοι, που η Ουκρανία χαρακτηρίζει ανθρώπους του περιβάλλοντος του Πούτιν και τους επιβάλλει αυστηρές κυρίως οικονομικές κυρώσεις.

Η Ουκρανία ζητά μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους συμπεριλάβει στις δικές της κυρώσεις.
Στις κυρώσεις προβλέπεται δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, “πάγωμα” κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και απαγόρευση επενδύσεων.

Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαβίδης, οι σχέσεις του οποίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν απασχολήσει πολλές φορές τον διεθνή Τύπο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ονομάτων των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών, εκτός από αυτό του Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, Αλίσερ Ουσμάνοφ, Βλαντιμίρ Ποτάνιν, και η Yekaterina Tikhonova, κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, στρατιωτικό προσωπικό και ρωσικά νομικά πρόσωπα.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για απόφαση του προέδρου Ζελένκι με την οποία εφαρμόζεται η εισήγηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για κυρώσεις κατά του στενού περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου.
H λίστα στην οποία βρίσκεται και ο γνωστός επιχειρηματίας στην Ελλάδα Ιβάν Σαββίδης, ήρθε στη δημοσιότητα από ουκρανικά ΜΜΕ και ανταποκριτές.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, ανταποκριτής της ελληνικών ΜΜΕ στην Ουκρανία, σε σχετική ανάρτησή του ανέφερε ότι το όνομα του Σαββίδη περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook