Η Γερουσία με ψήφους 57-43 απάλλαξε τον Ντόναλντ Τράμπ για τα επεισόδια που έγιναν στο Καπιτώλιο , τον περασμένο Ιανουάριο μετά την ήταν του απο τον Τζό Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδει το CNN κατά την  ψηφοφορία 7 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν με τους Δημοκρατικούς και ψήφισαν υπέρ της καταδίκης.

Οι γερουσιαστές χρειάζονταν πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικάσουν τον Τραμπ.

Οι 7 Ρεπουμπλικάνει που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης Τραμπ είναι οι Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse , Pat Toomey.

Ο  δικηγόρος υπεράσπισης του πρώην προέδρου, Michael van der Veen, είπε ότι «όλο το θέαμα δεν ήταν παρά η απρόσκοπτη επιδίωξη μιας μακροχρόνιας πολιτικής βεντέτας εναντίον του κ. Τραμπ από το κόμμα της αντιπολίτευσης ».

«Οι δημοκράτες είχαν  εμμονή με την αποτροπή του κ. Τραμπ από την αρχή της θητείας του. … Και τώρα έχουν διεξαγάγει μια δίκη ψευδούς κατηγορίας ενώ είναι ιδιώτης », πρόσθεσε ο van der Veen.

Ο Van der Veen είπε ακόμη  ότι ο φόβος των Δημοκρατικών είναι  ότι ο Τραμπ ενδέχεται να εκλεγεί στο δημόσιο αξίωμα στο μέλλον  και οδηγεί αυτή τη δίκη. Αποκάλεσε τη διαδικασία «μανιακή σταυροφορία» από τους Δημοκρατικούς  και προέτρεψε τους γερουσιαστές να μην «ακολουθήσουν αυτό το σκοτεινό δρόμο της ανωνυμίας και της διχοτόμησης».

«Επρόκειτο για ακόμη μία φάση του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας. Κανείς πρόεδρος δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και όλο αυτό συνεχίζει, διότι οι αντίπαλοί μας δεν μπορούν να ξεχάσουν τους σχεδόν 75 εκατομμύρια πολίτες, τον μεγαλύτερο αριθμό για εν ενεργεία πρόεδρο, που ψήφισαν υπέρ μας πριν λίγους μήνες», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook