Δύο άνθρωποι - ένας 45χρονος πατέρας και ο 22χρονος γιος του - τραυματίστηκαν σήμερα σε πιθανολογούμενη επίθεση με πυρά κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ και μετέδωσε ο Στρατιωτικός Ραδιοσταθμός του Ισραήλ.

Ο 45χρονος και ο 22χρονος νοσηλεύονται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, με τον επικεφαλής της ομάδας διασωστών να αναφέρει: «Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε τα θύματα. Είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους και έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς στο άνω μέρος του σώματός τους. Νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Shaare Zedek».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια».

Η νέα αυτή επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, 42 άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση μετά την φονική επίθεση που έγινε χθες, Παρασκευή, κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

“Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη”, διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Άλλοι μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν κατοικούν στην ίδια συνοικία με τον δράστη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση “υψίστου συναγερμού”.

Χθες το βράδυ, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.
Ο αρχηγός της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι έκανε λόγο για “μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια”.

Μετά την επίθεση χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για “άμεσα μέτρα”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, αλλά να βασιστούν στον στρατό και την αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
“Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση κοντά στη συναγωγή σημειώθηκε την επομένη επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον διαβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ μετά την επίθεση σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε “επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook