Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Λέρου για να σώσουν τον επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί και τη σύζυγο του μετά το θαλάσσιο ατύχημα που είχαν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Τούρκος επιχειρηματίας, Αλί Σαμπανσί, μαζί με την σύζυγό του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια μεταξύ Λειψών και Λέρου
Ο Τούρκος μεγιστάνας ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου Νικόλαος Χαραλάμπηςαν και δεν φαινόταν αρχικά εξωτερικά η σοβαρότητα των τραυμάτων ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο μέχρι καταφέρουν να τον σταθεροποιήσουν οι γιατροί.
Παράλληλα, και η σύζυγός του είχε κακώσεις σε όλο της το σώμα και στο πρόσωπο.
Το ζευγάρι τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση.

Στο μεταξύ σε ανάρτηση του ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου Νικόλαος Χαραλάμπης υπογράμμισε ότι «χθες σώσαμε δυο ανθρώπινες ζωές. Είμαστε υπερήφανοι για το ιατρικό προσωπικό Για του ιατρούς Κρασονικολακη , Μπαλιακο .Κεραμαρη και ολόκληροι την ομάδα του χειρουργείου μας, που όλη την νύκτα χθες χειρουργούσανε δυο συνανθρώπους μας και τελικά τους ΕΣΩΣΑΝ . Θέλουμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Εμείς συνεχίζουμε, πρέπει όμως να αναγνωρίζουμε και κάποιες τόσο σημαντικές προσπάθειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι πήγαινε μαζί με τα παιδιά του από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο όταν έγινε το ατύχημα, με σκάφος το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Παράλληλα η τουρκική ιστοσελίδα sozcu, ανέφερε ότι τα δύο παιδιά τους, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Στο σκάφος μαζί με την οικογένεια ήταν και ο καπετάνιος του πολυτελούς γιότ πουν διαθέτει η οικογένεια, ο οποίος επίσης πρόλαβε και βούτηξε στη θάλασσα πριν την πρόσκρουση.

Μάλιστα όπως λένε τα τουρκικά μέσα τα παιδιά τους, τράβηξαν τον Αλί Σαμπαντσί και την μητέρα τους Βουσλάτ Ντογάν στην επιφάνεια της θάλασσας και ο καπετάνιος έλεγξε τον σφυγμό τους και διαπίστωσε ότι ήταν ζωντανοί.
Εκτός από το ελληνικό Λιμενικό, στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης της ABC Holding, επιχειρηματίας Μεχμέτ Μπασέρ, από τα Άδανα.

Ποιός είναι ο Τούρκος μεγιστάνας και η σύζυγος τους

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπαντσί, είναι γόνοι δύο από τις πλουσιότερες τουρκικές οικογένειες.

OΑλί Σαμπανσί είναι ένας από τους επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet. Έχουν δυο γιους.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα με το πολυτελές γιότ τους και με το ταχύπλοο πήγαιναν μαζί με τα παιδιά τους από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο, όταν έγινε το ατύχημα, με σκάφος το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook