«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι δεν θ' ανεχτεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης»

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για την ΕΕ. «Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), καταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας. Επίσης εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook