Κλεμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα με το κουρδικό PKK να αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα. Οργή Ερντογάν για τους τρομοκράτες αλλά και την ΕΕ

Η κουρδική οργάνωση PKK ανέλαβε την ευθήνη για τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε το πρωί στην Άγκυρα, με συνέπεια τον θάνατο δύο εκ των δραστών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στο κουρδικό κίνημα.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες , που επικαλείται η ΕΡΤ , το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν κλεμμένο. Το έκλεψαν νωρίτερα από έναν κτηνίατρο τον οποίο και σκότωσαν, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Η στιγμή της επίθεσης
Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένα μικρό άσπρο βαν σταματά έξω από το υπουργείο, ένας εκ των δραστών κατευθύνεται προς την πύλη πυροβολώντας, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος εξαπολύοντας ρουκέτα με αντιαρματικό όπλο.

Ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε», ενώ ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν ποτέ τους σκοπούς τους – Δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τους “τρομοκράτες” και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάνει την Τουρκία να “υπομένει 40 χρόνια”, μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, στο κέντρο της πρωτεύουσας, της Άγκυρας.

“Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας κάνει να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια“, είπε κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Αντίθετα, δεν έκανε καμία αναφορά στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία οι βουλευτές υποτίθεται πως θα επικυρώσουν στη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου.

“Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως δεν θα “ανεχθεί νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης” της Τουρκίας.

“Αν έχουν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη διαδικασία ένταξης που δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά, είναι δική τους απόφαση”, είπε.

Η οργή του προέδρου απορρέει από μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο επέκρινε την Τουρκία αυτήν την εβδομάδα επειδή καταδίκασε έναν άνδρα για τρομοκρατία, με μοναδική βάση το ότι χρησιμοποίησε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων ByLock.

“Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ”, είπε ακόμα.

Την επίθεση καταδίκασαν οι Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Γενς Στόλτενμπερκ και Άντονι Μπλίνκεν ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook