«Βάζουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή», είπε στο μήνυμά του o Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκάντς.

«Βάζουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή», είπε στο μήνυμά του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νετανιάχου τόνισε: «Ένοπλοι της Χαμάς αποκεφάλισαν στρατιώτες και βίασαν γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους. Αγόρια και κορίτσια πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί».

«Η ενότητα του λαού σε στιγμές θλίψης και οδύνης βρίσκει απήχηση παγκοσμίως. Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, θα τη συντρίψουμε και θα την εξαλείψουμε όπως έγινε και με το ISIS».

Ο Νετανιάχου διεμήνυσε επίσης ότι το Ισραήλ αντεπιτίθεται. «Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένα πτώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την υποστήριξη των ΗΠΑ «κρίσιμης σημασίας» για τον αγώνα του Ισραήλ.

“Τώρα είναι η ώρα του πολέμου”
«Στεκόμαστε δίπλα – δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες αλλά και στους αντιπάλους: είμαστε μαζί» δήλωσε ο Γκαντζ.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του, η συνεργασία μας θα βοηθήσει στη διασφάλιση της νίκης» ανέφερε ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας

Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς που αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον ασφάλεια, ο Μπένι Γκαντζ σχολίασε ότι «καταλαβαίνω τον φόβο, καταλαβαίνω τον πόνο», αλλά διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή».

«Η συνεργασία μου με την κυβέρνηση δεν είναι πολιτική, είναι μια συνεργασία για τη μοίρα μας». «Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ώρες που γνώρισε ποτέ το Ισραήλ» είπε.

«Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη νίκη, και θα αλλάξει την πραγματικότητα, καθώς αντέχουμε κάθε πρόκληση», δεσμεύτηκε ο Γκαντζ.

«Υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο, τώρα είναι η ώρα του πολέμου» τόνισε.

“Το ISIS της Γάζας θα εξαλειφθεί από προσώπου γης”
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε από πλευράς του για την επίθεση της Χαμάς ότι «τέτοια βαρβαρότητα δεν έχουμε βιώσει από το Ολοκαύτωμα».

«Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς… Η Χαμάς, το ISIS της Γάζας, θα εξαλειφθεί από προσώπου γης» υπογράμμισε ο Γκαλάντ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώνεις ισραηλινά παιδιά και εμείς να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», προσέθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook