Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με τα πτώματα μικρών παιδιών, ένα απ αυτά είναι και απανθρακωμένο, θύματα της θηριωδίας των τρομοκρατών της Χαμάς

Τα ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με δολοφονημένα και καμένα μωρά, με τις εικόνες να είναι γροθιά στο στομάχι.

Το ένα από τα μωρά δεν είναι πάνω από 10-12 μηνών, κείτεται γεμάτο αίματα σε μια λευκή σακκούλα πτώματος, που είναι μεγάλη για το μικρό άψυχο κορμάκι του.


Άλλες δύο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ δείχνουν τα μαυρισμένα και απανθρακωμένα σώματα δύο μωρών που δολοφονήθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς όταν εισέβαλαν στα σπίτια τους στο νότιο Ισραήλ. Τα σώματά τους είναι τόσο παραμορφωμένα που είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς πού θα βρίσκονταν τα χέρια και τα πόδια τους.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις θηριωδίες της Χαμάς με θύματα μωρά έδειξε στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, κατά τη συνάντησή τους, νωρίτερα σήμερα.


Μάλιστα, οι φωτογραφίες της φρίκης αναρτήθηκαν πριν από λίγο και στο twitter- X από τον επίσημο λογαριασμό του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες άλλων μωρών που αποκεφαλίστηκαν από τους αδίστακτους τρομοκράτες της Χαμάς “επιβεβαιώθηκαν” από δημοσιογράφους της Jerusalem Post.


Νωρίτερα επίσης σήμερα το πρωί, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά.

«Ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε»
Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας Τζόναθαν Κονρίκους δήλωσε ότι ένας ιατροδικαστής που επισκέφθηκε ένα κιμπούτς μετά τη σφαγή κοντά στη Λωρίδα της Γάζας είδε τα πτώματα των παιδιών και επιβεβαίωσε τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν.

‘Ομολογώ ότι μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πραγματικά και να επαληθεύσουμε αυτή την αναφορά και ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και η Χαμάς θα μπορούσε να προβεί σε μια τόσο βάρβαρη πράξη’, είπε σε σχόλια που μετέδωσε το BBC.

‘Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να πούμε, με σχετική σιγουριά, ότι αυτό έκανε η Χαμάς… υπήρχαν παντού διασκορπισμένα πτώματα, ακρωτηριασμένα’.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι οι επιτιθέμενοι προέβησαν σε διάφορες φρικαλεότητες, μεταξύ των οποίων το δέσιμο αγοριών και κοριτσιών και ο πυροβολισμός τους στο κεφάλι, το κάψιμο ανθρώπων ζωντανών, ο βιασμός γυναικών και ο αποκεφαλισμός στρατιωτών.

Ο εκπρόσωπος των IDF ταγματάρχης Doron Spielman δήλωσε αργότερα στο NBC News ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει πόσα μωρά είχαν αποκεφαλιστεί.

Αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι υπήρχαν πολλές μαρτυρίες μαζί με στοιχεία που βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης ότι υπήρχαν παιδιά που δολοφονήθηκαν αλλόκοτα και αφαιρέθηκαν τα μέλη του σώματός τους”.

ΝΑΤΟ: «O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μας ενημέρωσε για τις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων», με ένα βίντεο, δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
«O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, μας ενημέρωσε για τις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί από τον Ισραηλινό ομόλογό τους, ο οποίος τους έδειξε ένα «σοκαριστικό» βίντεο με «φρικιαστικές» εικόνες από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους το περασμένο Σάββατο. «Το βασικό μήνυμα από αυτό το βίντεο είναι ότι επιβεβαιώνεται η βαρβαρότητα των επιθέσεων και ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκαν αθώοι πολίτες, νέοι..», ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ – ένα βίντεο το οποίο, όπως είπε, «είχε ισχυρό αντίκτυπο σε όλους μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook