Αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων δέχθηκε επίθεση έξω από το νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για νέες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας

Συνεχίζεται αδιάκοπα το σφυροκόπημα στη Γάζα. Ισραηλινός πύραυλος έπληξε την πύλη του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, με την Ερυθρά Ημισέληνο να γνωστοποιεί ότι χτυπήθηκε κονβόι ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν 15-20 βαριά τραυματισμένους ασθενείς, βρισκόταν μπροστά από το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας, ενώ «το προσωπικό σώθηκε από θαύμα».

Ο Ashraf al-Qudra, εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, εξέφρασε τον φόβο για δεκάδες νεκρούς από τις σημερινές επιθέσεις στο νοσοκομείο al-Shifa και σε έναν παραλιακό δρόμο στη Γάζα. Εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι τραυματίες, πρόσθεσε.

Οι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς, είπε, μεταφέρονταν στο πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, όταν ο ισραηλινός βομβαρδισμός χτύπησε λίγο έξω από το νοσοκομείο al-Shifa. Οι ασθενείς επρόκειτο να μεταφερθούν στην Αίγυπτο και να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό. «Αυτά ήταν βαριά τραυματισμένα θύματα που δεν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε στο νοσοκομείο».

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν μέσα σε αυτά τα ασθενοφόρα», είπε. «Αυτή ήταν μια ιατρική συνοδεία» τόνισε. «Εάν δεν παρέχεται ασφαλής δίοδος για την παράδοση καυσίμων και ιατρικών προμηθειών και την αναχώρηση των θυμάτων, θα συνεχίσουμε να χάνουμε περισσότερες ζωές. Είμαστε αβοήθητοι εδώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook