Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF) σταμάτησαν τις τελευταίες μέρες τις μάχες ούτως ή άλλως για αρκετές ώρες κάθε μέρα για να επιτρέψουν σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Πόλης της Γάζας να εκκενωθούν στα νότια της Λωρίδας, σημειώνει το γραφείο του Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ λένε ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ανέφερε ότι η ανακοίνωση της παύσης των εχθροπραξιών θα γίνει τρεις ώρες νωρίτερα.

«Και μας έχουν πει οι Ισραηλινοί ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της παύσης και ότι αυτή η διαδικασία ξεκινά σήμερα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «υπάρχουν τακτικές, τοπικές παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πολίτες της Γάζας» αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός».

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει, σύμφωνα με το The Times Of Israel, την δήλωση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ συμφώνησε σε μια καθημερινές τετράωρες παύσεις πυρός στη βόρεια Γάζα από σήμερα.


«Οι μάχες συνεχίζονται και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι: «Αυτές οι τακτικές παύσεις είναι περιορισμένες σε χρόνο και περιοχή. Παρέχουμε επίσης ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους στη Γάζα για να μετακινηθούν προσωρινά νότια σε ασφαλέστερες περιοχές όπου μπορούν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Ο πόλεμος μας είναι με τη Χαμάς και όχι με τον λαό της Γάζας», είχε αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, παραθέτοντας και βίντεο από την αναχώρηση αμάχων από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook