Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ιατρικές πηγές κατηγόρησαν τις ισραηλινές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν κατά του πλήθους – Tι λένε οι Ισραηλινοί

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στη Γάζα ενώ περίμεναν φαγητό, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το CNN.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 760 τραυματίστηκαν σε ένα χαοτικό επεισόδιο όπου τα στρατεύματα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ καθώς πεινασμένοι Παλαιστίνιοι πολίτες συγκεντρώνονταν γύρω από φορτηγά επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Όπως σημειώνει το CNN δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτούς τους αριθμούς για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Οι άμαχοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από νεοαφιχθέντα φορτηγά βοήθειας με την ελπίδα να βρουν φαγητό, όταν ισραηλινά τανκς και drones άρχισαν να πυροβολούν τους ανθρώπους στην οδό Haroun Al Rasheed στη δυτική πόλη της Γάζας, στην περιοχή Sheikh Ajleen.

Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι οι στρατιώτες του IDF χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά σε ανθρώπους που περιέβαλλαν το φορτηγό βοήθειας καθώς “το πλήθος πλησίασε τις δυνάμεις με τρόπο που αποτελούσε απειλή για τα στρατεύματα, τα οποία απάντησαν στην απειλή με πραγματικά πυρά. Το περιστατικό είναι υπό εξέταση”.

Τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή, εμβολίζοντας κατά λάθος άλλα και προκαλώντας άλλους θανάτους και τραυματισμούς, πρόσθεσαν αυτόπτες μάρτυρες στο CNN.

Ο Δρ Amjad Eleiwa από τα επείγοντα του νοσοκομείου Al Shifa είπε στο CNN ότι 40 από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είχαν φτάσει στο νοσοκομείο.

Ο Δρ Hussam Abu Safiya από το νοσοκομείο Kamal Adwan είπε στο CNN ότι άλλα 10 νεκρά άτομα έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ το νοσοκομείο Al Awda στη Jabalya επιβεβαίωσε την άφιξη άλλων 3 νεκρών.

Ο αριθμός των νεκρών και ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθούν, καθώς πολλά πτώματα και άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους, με τα ασθενοφόρα να προσπαθούν να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη επειδή τα ερείπια εμποδίζουν τον δρόμο, δήλωσε στο CNN ο Ahmad Abu Al Foul.

Απαντώντας στο CNN, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι «το περιστατικό είναι υπό εξέταση». “Νωρίς σήμερα το πρωί, κατά την είσοδο φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κάτοικοι της Γάζας περικύκλωσαν τα φορτηγά και λεηλάτησαν τις προμήθειες που παραδίδονταν. είπε στο CNN το IDF. Η Oxfam International καταδίκασε την επίθεση σε ανάρτησή της στο X, λέγοντας ότι πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών ανθρωπιστικών νόμων και της ανθρωπιάς μας».

ΗΠΑ: «Θρηνούμε τις απώλειες αθώων ζωών»

Ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό» σχολιάζοντας τις αναφορές για τους νεκρούς στη Γάζα.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει ότι παρακολουθεί το «σοβαρό περιστατικό» στον χώρο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σχολιάζοντας τις αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

«Θρηνούμε για την απώλεια αθώων ζωών και αναγνωρίζουμε τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου αθώοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν απλώς να δώσουν τροφή στις οικογένειές τους», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι όσα έγιναν υπογραμμίζουν τη σημασία της επέκτασης και της διατήρησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μεταξύ άλλων και μέσω μίας πιθανής προσωρινής εκεχειρίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα»», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook