Η ομάδα του Αλεξέϊ Ναβάλνι λέει ότι οι ρωσικές αρχές κρύβουν σκοπίμως το πτώμα του για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Η εκπρόσωπος του Αλεξέϊ Ναβάλνι Κίρα Γιάρμις είπε επίσης ότι η ομάδα του πιστεύει ότι δολοφονήθηκε και ότι η δολοφονία διατάχθηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το bbc.

Ο σύμμαχος του 47χρονου Αλεξέϊ Ναβάλνι, Ιβάν Ζντάνοφ, έγραψε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η μητέρα του ακτιβιστή ενημερώθηκε ότι πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η διοίκηση των φυλακών όπου ήταν κρατούμενος.

Την ίδια ώρα το θρίλερ με τη σορό του ηγέτη ρωσικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται . Η Κίρα Γιάρμις δήλωσε επίσης ότι η μητέρα και ο δικηγόρος του ταξίδεψαν στο νεκροτομείο όπου οι αξιωματούχοι είπαν ότι φυλάσσεται το σώμα του, αλλά δεν ήταν εκεί. Η ομάδα του λέει ότι τώρα τους είπαν ότι το σώμα του Ναβάλνι δεν θα παραδοθεί στην οικογένειά του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Μαζικές συλλήψεις στη Ρωσία

Περισσότερα από 340 άτομα συνελήφθησαν σε πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, σύμφωνα με μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι άνθρωποι έκαναν αγρυπνίες και διαδηλώσεις, ενώ προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ναβάλνι σε δημόσια μνημεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει μιλήσει δημόσια για τον θάνατο του Ναβάλνι. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι απέρριψε «προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές» εκτιμήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την αιτία του θανάτου του.

Πηγή: bbc.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook