Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πολυσύχναστο συναυλιακό χώρο της Μόσχας που άφησε πίσω του τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Ρωσία, σύμφωνα με μια σύντομη δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Telegram την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το CNN. Το ISIS δεν έχει παράσχει στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση δεν έχει τερματιστεί γιατί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν εξουδετερωθεί οι δράστες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί ένα βίντεο που δείχνει τη σύλληψη ενός άνδρα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για κάποιον από τους δράστες. Οι ρωσικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τίποτα γι’ αυτό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από την περιοχή συμμετέχοντας στις έρευνες

Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Για την ώρα, οι δράστες και πολλοί από τους θεατές της συναυλίας -που δεν άρχισε ποτέ- παραμένουν μέσα σε ένα φλεγόμενο κτήριο, με μια στέγη υπό κατάρρευση, καθώς μετά την εισβολή των δραστών που πυροβολούσαν αδιακρίτως ακούστηκαν και εκρήξεις και στο κτήριο ξέσπασε φωτιά.

Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και κανείς δεν ξέρει στους πόσους θα φτάσει καθώς για την συναυλία που επρόκειτο να γίνει πριν εκδηλωθεί η επίθεση είχαν πουληθεί πάνω από 6000 εισιτήρια.

Ανάμεσα στους νεκρούς και παιδιά 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μπήκαν στον συναυλιακό χώρο, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει 70 ασθενοφόρα ασθενοφόρα .

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο πάρκινγκ του Crocus City Hall εντοπίστηκε και ένα όχημα, το οποίο φοβούνται ότι είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά και το έχουν αποκλείσει.

Κοντά σε αυτό το σημείο έγινε και η σύλληψη του ατόμου.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν εκτός Μόσχας έχουν αποκλειστεί και η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους.

Η επίθεση διερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα
Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν χαρακτήρισε την επίθεση «τρομερή τραγωδία».

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Επιπλέον, όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα θα ακυρωθούν, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και ενημερώνεται για τα επιτόπια μέτρα.

H πρεσβεία των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα
Nωρίτερα αυτό το μήνα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία δήλωσε ότι «παρακολουθεί αναφορές ότι εξτρεμιστές έχουν επικείμενα σχέδια να στοχοποιήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα», συμπεριλαμβανομένων συναυλιών. Η πρεσβεία προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Σε ομιλία του την Τρίτη στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν χαρακτήρισε «προκλητικές» τις προειδοποιήσεις της πρεσβείας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα, λέγοντας ότι «αυτές οι ενέργειες μοιάζουν με ξεκάθαρο εκβιασμό και πρόθεση να εκφοβίσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία μας».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα την Παρασκευή δήλωσε ότι «γνωρίζει τις αναφορές για ένα συνεχιζόμενο τρομοκρατικό επεισόδιο στο Crocus City Hal» και συμβούλεψε τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook