Δύτες και Ακτοφυλακή έχουν επιδοθεί σε έναν Τιτάνιο αγώνα αναζήτησης των ανθρώπων που έπεσαν στο νερό μετά την πρόσκρουση του εμπορικού πλοίου με τμήμα της γέφυρας.

Εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς μετά την κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρη μετά από την πρόσκρουση πλοίου κοντέινερ πάνω στη γέφυρα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη , εργάζονταν 20 άτομα, εργάτες που σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν στο νερό.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και από την πρόσκρουση ξέσπασε φωτιά και στη συνέχεια μεγάλο τμήμα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε.

Αναφορές για οχήματα στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης, επιβεβαιώνει η Αμερικανική Ακτοφυλακή

Το νερό στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε είναι περίπου 48°F (9°C) καθιστώντας τις επιχειρήσεις διάσωσης ακόμη πιο επείγουσες για όποιον μπορεί να βρίσκεται στο νερό, λέει ο Derek Van Dam του CNN. «Το νερό αποστραγγίζει τη θερμότητα του σώματος περίπου τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί στην πραγματικότητα ο κρύος αέρας», είπε στο πρόγραμμα This Morning του CNN. Ο Van Dam είπε ότι υπάρχει ένα παράθυρο μίας έως τριών ωρών στο οποίο το σώμα μπορεί να διατηρήσει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, είπε ότι οι υποβρύχιοι δύτες μπήκαν αμέσως στο νερό για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, «γι’ αυτό είναι τόσο απίστευτα κρίσιμο». Νωρίτερα, ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, είπε στο CNN ότι οι θερμοκρασίες γύρω από το λιμάνι στη 1:30 π.μ. ήταν περίπου 30 °F (-1 °C). Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή λέει ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το DΕLI, χτύπησε τη γέφυρα της Βαλτιμόρης.
Το σκάφος που έπληξε τη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης ήταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το DELI, σύμφωνα με τoν αξιωματούχο δημοσίων υποθέσεων Κίμπερλι Ριβς της 5ης Περιφέρειας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ
«Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Deli μήκους 948 ποδιών χτύπησε τη γέφυρα Francis Scott Key» στη 1:27 π.μ. ET και στη συνέχεια κατέρρευσε», είπε ο Ριβς σε δήλωση, σύμφωνα με το CNN ..

Ο ιστότοπος ναυτιλιακής παρακολούθησης MarineTraffic ενημέρωσε ότι το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης σταμάτησε στη Βαλτιμόρη, όπου αναχωρούσε με προορισμό το Κολόμπο, τη Σρι Λάνκα.
Περίπου στη 1:30 π.μ., οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι έλαβαν κλήσεις στο 911 ότι ένα μεγάλο πλοίο που ταξίδευε από τη Βαλτιμόρη χτύπησε μια στήλη στη γέφυρα, είπε στο AP ο Κέβιν Κάρτραιτ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης.

Το πλοίο έχει μήκος περίπου 300 μέτρα (984 πόδια) και πλάτος περίπου 48 μέτρα (157 πόδια), σύμφωνα με τα δεδομένα του MarineTraffic.

Την πρόσκρουση του πλοίου σε πυλώνα της γέφυρας επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία Synergy Marine Group: «Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη» διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Ο χειριστής του πυροσβεστικού σκάφους Andrew Doyle δημοσίευσε στο X: «Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε τη γέφυρα Key στη Βαλτιμόρη. Μέρος της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Πολλά πυροσβεστικά και αστυνομικά σκάφη είναι καθ’ οδόν»

Επίσημες πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την κατάρρευση, αλλά η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτύπησε τη γέφυρα. Πιστεύεται ότι οι πρώτες ανταποκρίσεις προετοιμάζονται για ένα περιστατικό μαζικών απωλειών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook