Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης χιλιάδες κόσμου πανηγυρίζουν την νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου. Τριπλή ήττα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχασε και τους σήμους της Άγκυρας και της Σμύρνης

Μεγάλη νίκη κατάφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης επικράτησαν σε Άγκυρα και Σμύρνη αλλά στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

«Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που ήταν υποψήφιος ξανά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στις σημερινές δημοτικές εκλογές της χώρας, για μια νέα θητεία . δεύτερη ως δήμαρχος

Ο ίδιος είπε πως μετά την καταμέτρηση του 96% των ψήφων προηγείται με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους από τον αντίπαλό του, Μουράτ Κουρούμ, υποψήφιος του AKP.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών μας σε εμάς, η πίστη τους σε εμάς απέδωσε καρπούς», είπε ο Ιμάμογλου για τα πρώτα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 72,43% των ψήφων, ο Ιμάμογλου λαμβάνει 50,37%, ενώ ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει το 40,90%.

• Στην Άγκυρα, ο Μανσούρ Γιαβάς έκανε περίπατο: Με καταμετρημένο το 48,78%, συγκεντρώνει 58,85%, έναντι 33,26% που συγκεντρώνει ο Τουργκούτ Αλτιντοκ.

• Στη Σμύρνη, με καταμετρημένο το 67,36%, ο Τσεμίλ Τουντσάι, συγκεντρώνει 48,24%, έναντι 37,05% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν.

• Στα Άδανα, με καταμετρημένο το 41,22%, ο Ζεϊντάν Καραλάρ, συγκεντρώνει 47,2%, έναντι 37,62% που συγκεντρώνει ο Φατίχ Μεχμέτ Κοτσαϊσπίρ.

• Στην Αττάλεια, με καταμετρημένο το 55,75% ο Μουχετίν Μποτσέκ, συγκεντρώνει 48,22%, έναντι 40,29% του Χακάν Τουτουντσού.

• Στην Προύσα, με καταμετρημένο το 59,4%, ο Μουσταφά Μποζμπέι, συγκεντρώνει 47,39% έναντι 38,34% του Αλινούρ Ακτάς.

Συνολικά, οι Κεμαλιστές του CHP σε όλη την επικράτεια, συγκεντρώνουν 38,9% και αναμένεται να φτάσουν το 40%, έναντι 37,39% που συγκεντρώνει το κόμμα του Ερντογάν, το AKP.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το ΑΚΡ είναι πλέον το δεύτερο κόμμα σε επίπεδο επικράτειας και το CHP πρώτο. Στις βουλευτικές εκλογές, στις 14 Μαΐου πέρυσι η εικόνα ήταν αντίστροφη, το ΑΚΡ ήταν πρώτο με ποσοστό 36,30% και το CHΡ δεύτερο με 25,80%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook