Για το πότε θα εμβολιαστεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Στέφεν Σάιμπερτ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα λάβει το εμβόλιο κατά της COVID-19 όταν έρθει η σειρά της μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες, δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Στέφεν Σάιμπερτ τη Δευτέρα.

«Η καγκελάριος έκανε δηλώσεις επ’ αυτού επανειλημμένα. Είπε ότι θα εμβολιαστεί όταν έρθει η σειρά της. Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ομάδες που δεν έχουν τις ίδιες συνθήκες στο επαγγελματικό τους περιβάλλον με αυτήν, δηλαδή κοινωνική απόσταση και απόλυτη ασφάλεια. Και αυτοί βρίσκονται πρώτοι στη σειρά» είπε ο Σάιμπερτ σε δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε παραδείγματα τέτοιων επαγγελματικών κατηγοριών προτεραιότητας όπως επιστάτες νηπιαγωγείων και καθηγητές δημοτικών σχολείων.

«Η γερμανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επίσης κάθε ευκαιρία για να επισημάνει ότι το εμβόλιο AstraZeneca πιστοποιήθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές και συνιστάται από τη ρυθμιστική αρχή μας για χρήση σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα» δήλωσε ο Σάιμπερτ, προσθέτοντας ότι οι Γερμανοί πολίτες, επομένως, μπορούν να το εμπιστεύονται ως ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook