Ο Χανίγιε ενημέρωσε το Κατάρ και την Αίγυπτο ότι αποδέχονται την πρόταση κατάπαυσης του πυρός

Σύμφωνα με το Reuters η Χαμάς σε επίσημη ανακοίνωση του ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγιε αναφέρει ότι τη Δευτέρα ότι τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών και τους ενημέρωσε ότι η Χαμάς συμφώνησε με το προτεινόμενο σχέδιο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Πηγή της Χαμάς είπε ότι η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις ότι το Ισραήλ δεν θα ανανεώσει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με το aljazeera, αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ», χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την timesofisrael.com πάντως Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε  ότι δεν είναι η ίδια πρόταση που συμφώνησαν με τους Αιγύπτιους μεσολαβητές πριν από 10 ημέρες, ενώ  υπουργός Εθνικής Ασφάλειας  του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir απορρίπτει την φαινομενική αποδοχή της εκεχειρίας από τη Χαμάς ως τέχνασμα.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ δεν έχει λάβει ακόμη πληροφορίες ότι η Χαμάς έχει αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με το κανάλι 12.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ’ αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Μπεν-Γκβίρ: Μόνο μία απάντηση στα κόλπα της Χαμάς — κατακτήστε τη Ράφα

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir απορρίπτει την φαινομενική αποδοχή της εκεχειρίας από τη Χαμάς ως τέχνασμα, σύμφωνα με την timesofisrael.com .

«Υπάρχει μόνο μία απάντηση στα κόλπα και τα παιχνίδια της Χαμάς – μια άμεση εντολή να κατακτηθεί η Ράφα, να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση και να συνεχιστεί η συντριβή της Χαμάς μέχρι να ηττηθεί ολοκληρωτικά».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε επίσης ότι δεν είναι η ίδια πρόταση που συμφώνησαν με τους Αιγύπτιους μεσολαβητές πριν από 10 ημέρες

Η Παλαιστίνη κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν μια «σφαγή» στη Ράφα

Νωρίτερα, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κάλεσε το πρωί τους κατοίκους πολλών συνοικιών αυτής της πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να τις εκκενώσουν.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες» αναφέρει η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook